De Langweer Cold Race, powered by Heineken, zag in 2016 het levenslicht. Er wordt gezeild in met een echte ‘eenheidsklasse‘: Poly Valken van Ottenhome! De boten worden door de organisatie ter beschikking gesteld, deelnemende teams hoeven enkel warme kleding mee te nemen en te zeilen.


Wedstrijdbaan

Er wordt geracet volgens het concept van de Eredivisie Zeilen:

  • Teams worden na hun races op het water gewisseld, de nieuwe teams stappen aan boord
  •  De teams die van boord stappen worden teruggebracht naar de kant
  • In 2018 zal er met twee wedstrijdbanen worden gevaren i.v.m. de populariteit van het event en hiermee de grote hoeveelheid deelnemende teams

 


Twee dagen wedstrijdzeilen:
De wedstrijden worden op zaterdag en zondag gevaren, op vrijdagavond zal het palaver en loting plaatsvinden in café het Wapen van Langweer. Op zaterdag staat er voor de zeilers een warm buffet klaar in het Wapen van Langweer. Zaterdag vanaf 17:00 start de Après Zeilen party in eetcafé De Drie Zwaantjes. Op zondagmiddag is er opnieuw een lunch in het Wapen van Langweer. Zondag om 16:30 staat de prijsuitreiking gepland in café De Tapperij Langweer waar de kersverse Langweer Cold Race kampioen bekend gemaakt zal worden en uiteraard wordt toegevoegd aan de Hall of Fame!

Uitbaters van de drie deelnemende cafés: Tapperij LangweerEetcafé De Drie Zwaantjes en het Wapen van Langweer

De Langweer Cold race wordt jaarlijks gerund door het Sailservice team. Van het Race Management op de baan, de RIB’s (wissel speedboten), Media en alle benodigdheden zoals de boeien in de baan. Alles is aanwezig om de Langweer Cold Race professioneel te runnen.

Het Sailservice Team 2018